Batarya Değişimi ve Tamiri Nasıl Yapılır?

 

Batarya değişimitelefonun, bataryanın ârızalanması veya ömrünü doldurması sonucunda ihtiyaç duyulan bir işlemdir. Bu sırada cihaz ile uyumlu orijinal ürün kullanımı gerekir.

 

Batarya Ömrünün Bittiği Nasıl Anlaşılır?

 

·Şarj etmenize rağmen şarj yüzdesi %100 olmuyorsa

·Telefonunuz normalden çok daha kısa sürede şarj oluyor veya uzun süre şarj olmuyorsa

·Şarjı dolu olduğu halde âniden kapanıyor veya şarj seviyesi düşüyorsa

·Cihazınız sürekli çok ısınıyorsa

·Bataryada şişme varsa değişim vakti gelmiş demektir.

 

Batarya ârızalarını hafife almamak gerekir. Çünkü bozuk bataryanın her an patlama riski mevcuttur. Bundan dolayı batarya değişimi ve tamiri için güvenilir bir servisten yardım istemekte acele davranılmalıdır.

 

Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır?

 

·Telefonunuzu şarjı tam olarak doluncaya kadar adaptöründen ayırmayın.

·Orijinal USB kablosu ve şarj âleti kullanın.

·Cihazınızı mümkün olduğunca düşük güç modunda kullanmanız, ekran parlaklığını azaltmanız, arkaplan uygulamalarından gereksiz olanları kapatmanız pil sağlığını olumlu etkiler.

·Şarj doldurma için güvenilmeyen adaptörleri ve prizleri tercih etmeyin.

·Şarj cihazı da batarya kalitesine etki eder. Cihazınıza göre, kaliteli bir şarj cihazı kullanmanız bataryanızın daha uzun ömürlü olmasına katkıda bulunur.

 

Batarya Değişim İşlemi Nasıl Yapılır?

 

·Telefon bataryası değişim aşamasında öncelikle cihazdaki problemin ne olduğu belirlenir.

·Ürüne uygun batarya belirlenir.

·Cihazın kasası açılır. Batarya cihaza bitişik değilse kullanıcı da değişimi evde yapabilir.

·Batarya cihaza yerleştirildikten sonra kasa kapatılır. Telefon birleştirilirken sağlam bir şekilde yapıştırılmalı, bütün bileşenler yerine iyice oturtulmalıdır. Bunu gerçekleştirmek için özel yapıştırıcılardan ve mikro âletlerden yararlanılır. Bu işlem en az 10-15 dk sürer. Bazı telefonlarda 40 dakikayı bulabilir.

·Batarya değişimiyle beraber cihazın pil ömrü uzamış olur, performansı artar. Batarya değişimi sırasında telefondaki bilgilere zarar gelmez.

·Çıkarılamayan (gömülü) bataryalar teknik servis desteği gerektirir. Bunu kendi kendinize değiştirmeye çalışmanız ekran filminin kopmasına ve ekran değişimiyle birlikte fazladan masrafa yol açabilir. Öte yandan Home tuşunun filmi yırtılabilir ve tuş bozulabilir. Bataryada delinme olursa cihaz yanabilir ve patlayabilir.

·Telefon batarya değişimi steril bir ortamda yapılmalıdır. Bataryayı takarken bağlantı yerlerine ve telefonun diğer bileşenlerine dikkat etmek gerekir.

 

Batarya değişimi için ihtiyaç duyulan tüm ürünler Telefoncu Sepeti farkıyla sunulmaktadır. Her marka ve model telefonlara yönelik birbirinden kaliteli bataryaların yer aldığı ürün yelpazesi, bütçesini ve telefonunun sağlığını düşünenlere hitap etmektedir.

 

Batarya Neden Bozulur?

 

Yanlış kullanım bataryanın bozulmasına sebebiyet verir. Telefonu şarj ederken orijinal olmayan, kalitesiz bir kablo veya şarj cihazı kullanmak, şarjı tam dolmadan çıkarmayı alışkanlık hâline getirmek bunlara örnektir.

 

Gereğinden fazla uygulamayı aynı anda çalıştırmak da batarya sağlığını olumsuz etkiler. Düşük frekansta şarj etmek (örneğin bilgisayara bağlamak) batarya ömrünün kısalmasına zemin hazırlar. Fakat herhangi bir sorun olmasa bile, telefon bataryaları genellikle 2 yıl içinde eskimeye başlar.